2012:

Ik ben geselecteerd om deel te nemen aan Kunst op Windmolens, een samenwerkingsproject van Nuon en Bubbles Projects.

Het houdt in dat ik een doek ga beschilderen van maar liefst 2 meter hoog en 10,5 meter breed, dat daarna om een windmolen in Friesland of Almere gespannen zal worden.

Ik zal jullie op deze pagina op de hoogte houden van de voortgang.
27/1 Vandaag heb ik 2 spaanplaten gekocht van 2,50x1,25m en latten, zodat mijn man een constructie kan maken waarbij ik in mijn atelier het doek in gedeeltes kan beschilderen.

28/1 Willem heeft sleuven gefreesd voor de platen in 2 balken en gaten voor de staanders. Ook Zijn de staanders afgezaagd en voorzien van stukken pijp aan onder en bovenkant. Ik heb een mal getekend voor de puzzelstukjes en Willem heeft die uitgezaagd met de decoupeerzaag. Daarna de platen door het raam van mijn atelier op de 1e verdieping van onze garage gehesen, want ze kunnen de draai van de trap niet nemen.
Hij staat nu zo goed als in elkaar. Ik ben er klaar voor.

30/1 Vandaag gehoord dat mijn doek in Almere komt te hangen van 6 maart tot/met 7 mei 2012.
Ik moet zelf de verf bestellen, dus dat heb ik meteen gedaan. Ook heb ik op de onder- en bovenbalk vast een verdeling gemaakt met 20cm tussenruimte.
De verf komt over een dag of 5 en het doek binnen de 2 weken. Ik hoop zo snel mogelijk, anders wordt het allemaal wel erg krap.

1/2 Vandaag het doek gekregen. Nog even wachten op het mailtje of ik gesso moet gebruiken en of ik de ruwe of de gladde kant moet beschilderen.

5/2 BALEN!! Niet alleen krijg ik geen antwoord op mijn vragen, maar ook blijkt het doek ipv 2 meter hoog 2,21 te zijn. 10% meer. Dat betekent niet alleen dat ik de verhoudingen van mijn ontwerp moet aanpassen maar ook dat mijn werkvlak niet hoog genoeg is.
Ik kan hoogstens een doek van 2,15 kwijt en zit nu dus met een groot probleem.

9/2 Vandaag nieuwe platen gekocht en de oude (te korte) vervangen. Was toch snel weer een uur of 3 werk, maar hij zit weer in elkaar. Ook het doek hebben we opgespannen. Dus morgen kan ik beginnen. Spannend!
Het ontwerp heb ik inmiddels ook aangepast. Er komt een extra rij puzzelstukjes bovenaan.

10/2 De kop is er af. Ik heb vandaag de eerste 4,5 m2 geschilderd. nu de andere 19 m2 nog ;)

 11/2 Vandaag deel 2 geschilderd. Het gaat redelijk snel. Ik mag niet mopperen.

12/2  Deel 3 is klaar

13/2 deel 4

14/12 Nu was  een beamer heel handig geweest, maar helaas heb ik die niet. De hand klopt niet. Daar moet ik morgen nog aan doorwerken. Ook de schaduwen ga ik wat verzachten.
De laatste loodjes!

15/2 verbeterd. Nu nog 23m2 vernissen ;)

Het totaal (rechtgetrokken en aan elkaar gelast in Photoshop)

25/2 vandaag is het doek opgehaald en29/2 zal het door een bedrijf bevestigd worden om de windmolen

 

6/3 De opening